Lanzarote 16.-23. oktober

På denne turen skal vi utforske Lanzarote fra havkajakken. Vi leier gode glassfiber kajakker (Nigel Dennis Kayaks) og karbonårer (Celtic). Om du velger å ikke ta med vest og spruttrekk så kan du låne Peak vester og neopren spruttrekk.

Vi leier en flott villa med badebasseng, grill og kort vei til butikker på Playa Blanca helt sør på Lanzarote. Villaen huser 8 personer og har flere bad og toaletter. Litt avhengig av hvilken villa vi ender opp med å leie, kan det hende at noen blir nødt til å dele rom. Vi sørger i alle tilfeller for at kvinner og menn slipper å dele rom.

Siden leie av villa må bestilles i god tid i forveien er påmeldingsfristen satt til 31. mai.
Vi anbefaler alle å melde seg på ved første anledning og booke flybillett gjennom Norwegian før prisene stiger.

Klikk her for snarvei til Norwegian

Vi skal padle 5 av de 8 dagene vi er på Lanzarote. Det er selvsagt frivillig om man ønsker å bli med på alle turene. Villaen ligger sentralt plassert på Playa Blanca med gangavstand til restauranter og strender. Hvis vi ønsker kan vi tilberede mat der vi bor med grill og eget kjøkken.

Pris: 7400
Påmelding: info@kajakknord.no

Antall padlere: 7
Guider: Kristoffer Vandbakk (NPF Veileder og BCU 4) og Juan Valencia Basaldua (BCU 5)
Nødvendig erfaring: Teknikkurs eller tilsvarende erfaring

En typisk dag vil være:
Frokost kl 8
Kjøretur til padledestinasjon kl 9
Padling fram til lunch kl 12
Padling tilbake til utgangspunkt kl 15
Middag kl 18

Undervisning:
– Ta med fotoapparat og lær hvordan du kan ta bedre bilder og gjøre disse synlige på sosiale media.
– Turledelse. Guide vil lære bort hvordan man planlegger og leder turer.

Videoen nedenfor er hovedsakelig fra området ved Los Cocoteros, et bra sted for å padle inn i grotter.

 

Turene vil, avhengig av rådende forhold, skje på følgende steder:
– Isla Graciosa, 17 kilometer
– Famara, 10 kilometer
– Los Cocoteros, 10 kilometer
– Los Hervideros, 10 kilometer
– Playa Papagoya, 15 kilometer

 

Lanzarote har et varmt klima hele året noe som gjør øya populær blant turister. Vi skal imidlertid få se deler av øya som få andre har sett. Øya er kun 13 kilometer fra Sahara-ørkenen noe som kan bidra til varme vinder når Sirocco vinden kommer fra øst. Den mest gjeldende vindretningen er imidlertid fra nord øst. Gjennomsnittstemperaturen i oktober er 20-27 grader. I oktober er vinden og dønningene lavere enn ellers, noe som gjør hele øya til vår lekegrind.

Lanzarote skiller seg ut fra padling i Norge ved at øya kan oppleve større dønninger enn det vi er vant til. En dønning på 0,8 meter høres kanskje ikke mye ut, men når bølgeperioden er på 15 sekunder vil en slik dønning være over 2 meter når den bryter. Er det i tillegg en sterk fralandsvind, kan dønningen bli enda større når den bryter. Dette fører til at vi må sjekke bølge og vindvarselet daglig før turen planlegges. Los Hervideros, for eksempel, er best når dønningene er på 0,3 meter og lav vind.