Ekspedisjonskurs for padlere

Ekspedisjonskurs for padlere

Dette kurset dekker kjerneferdigheter for deg som ønsker å dra på tur i kajakk. Enten turen er lang eller kort, på egenhånd eller som deltaker, vil du dra nytte av det vi lærer bort på dette kurset. Kurset skjer i Vestfold og vi overnatter ute på en øy. Aktuelle steder er Færder nasjonalpark eller utenfor Larvik. Du vil selv være med på å bestemme hvor turen går og faktorer som værforhold er noe du skal lære å ta hensyn til.

Datoer:
2.-3. september
23.-24 september
Kurset går over to helger, totalt fire dager.


Pris:
7900

Påmelding:
Sendes til info@kajakknord.no

Utstyr:
Vi kan stille med alt av utstyr utenom sovepose og liggeunderlag. Du bestemmer selv i hvilken grad du ønsker å stille med eget utstyr. Dette avtaler vi etter at du har meldt deg på.

På dette kurset lærer du:

– Padleteknikk til grunnkurs eller teknikkurs nivå
Du får våttkort, enten grunnkurs eller teknikkurs, ved å fullføre kurset. Har du allerede grunnkurs vil du få teknikkurs. Har du ingen kursing eller introkurs så får du grunnkurs ved fullført kurs.

– Pakking av kajakk
Det er et stort potensiale for effektivisering og sparing av tid ved å pakke kajakken raskt. Vi har et veldig godt system for dette og du vil raskt tilegne deg denne ferdigheten gjennom vår veiledning

– Meteorologi for padlere
Vi går gjennom lavtrykk, høytrykk, synoptiske kart, dønninger, bølger, vind, tidevann, værtegn og måleenheter. Dette gjør deg i stand til å forstå langsiktig og kortsiktige værmeldinger med til tider begrenset informasjon.

– Navigasjon
Du vil lære om landkart, sjøkart, kompasskurs, krysspeiling, bruk av stoppeklokke og koordinater. Dette vil gjøre deg i stand til i bruke kart og kompass, samt å lokalisere egen posisjon.

– Planlegging av tur
Vi lærer bort hvordan vi planlegger avanserte turer og risikovurderer aktivitet på vann og land.

Gruppedynamikk
Vi bruker prinsipper og rutiner for å styre gruppedynamikk når vi leder turer. Vi kommer til å forklare disse slik at du får en forståelse for hvilke faktorer som påvirker mennesker på tur.

Bruk av åpen ild
Et mer komplisert tema enn hva mange tror. Vi tar for oss helt grunnleggende vitenskapelige prinsipper som kan anvendes under alle forhold. Bål er et multiverktøy vi bruker til å påvirke gruppedynamikk, tilberede mat og reparere utstyr.

Bruk at tarp på tur
Tarp er et svært anvendelig verktøy som kan skape le for individet og for gruppen. Vi lærer bort bruken av tarp på en svært enkel men effektiv måte.

Sporløs ferdsel
Sporløs ferdsel er mer enn å bare ta med seg søppel. Vi ser på rutiner for bålbrenning, toalett, matrester, og fiskerester. Vi vil dra frem det etiske, filosofiske såvel som det praktiske rundt dette temaet.

Fangst og sanking:
Det er mye mat å fange og sanke langs kysten. Vi lærer bort enkle måter å fiske fra kajakk, fange krabber, sanke skjell, snegler og spiselige vekster.

Kursholderne er erfarne turledere og padleinstruktører. Kurset ledes av Kristoffer Vandbakk som holder padlekurs på alle nivå. Han har ledet mange flere-dagers turer i Lofoten, Sørøya, Øygarden, Sørlandet og Østlandet. Han driver bedriften Norwegian Sea Kayaking og Kajakk Nord. Han er utdannet Veileder Hav gjennom Norges Padleforbund, Advanced Guide gjennom International Sea Kayak Guide Alliance og Sea Kayak Leader gjennom British Canoeing.